Tuin van het Jaar 2017

Posted on 2 januari, 2017 by Jacqueline van Wetten - Categorized in: Actueel No Comments

Voor vakblad Tuin&Landschap schreef groenjournalist artikelen over twee genomineerde tuinen voor de Tuin van het Jaar 2017. Voor deze hovenierscompetitie georganiseerd door branchevereniging VHG, zijn in totaal zeven tuinen genomineerd. Begin 2017 worden de winnaars bekend gemaakt. Een vakjury reikt de vakprijs uit, maar er is ook een publieksprijs te winnen. Op een facebookpagina met foto’s van de zeven  tuinen kan iedereen zijn stem uitbrengen.

,,Kwaliteit verjaart niet”, zegt Jaap Sterk over zijn genomineerde, tien jaar oude terrassentuin (T&L nr. 26, 2016). Jaap Sterk heeft een naam hoog te houden; de tuin die hij aanlegde in Beek-Ubbergen werd bekroond met de titel Tuin van het Jaar 2016.

Koninklijke Ginkel Groep realiseerde aan de rand van Veenendaal een tuin die twee uitersten combineert (T&L nr. 1, 2017) naar een ontwerp van Hager & Huigens. In deze tuin is veel aandacht besteed aan de beplantingskeuze met grote groepen vaste planten bij het huis en een kruidenrijke vegetatie van Heem achterin de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak eerst dit rekensommetje (ter beveiliging) *