Schrijven

Om de tekst te leveren die u voor ogen heeft, stelt groenjournalist voordat ze gaat schrijven een aantal vragen:

* Wat voor soort tekst wilt u?
Wilt u potentiĆ«le klanten duidelijk maken wat u speciaal maakt als hovenier? Wilt u als tuinontwerper uitleg geven over de ontwerpen die u tekent en dat publiceren op uw website of in een boekje? Of bent u als gemeente of onderzoeksinstelling naarstig op zoek naar een artikel dat uw beleid of onderzoeksresultaten op een toegankelijke manier verduidelijkt?

* Waar moet de tekst inhoudelijk over gaan?
U bepaalt het onderwerp van de tekst. Om informatie te achterhalen kan groenjournalist u of andere personen interviewen, maar u kunt ook rapporten, links naar websites of andere gegevens aanleveren via mail of telefoon.

* Wie zijn de lezers van de tekst?
Zal de tekst gelezen worden door vakgenoten met veel kennis over groen of hebben de lezers er niet zoveel verstand van maar vinden ze natuur en groen vooral gewoon leuk?

* Wat is het doel van de tekst?
Wilt u de lezers enthousiast maken, in actie laten komen, ze overreden om hun gedrag te veranderen of alleen een informatief en aardig verhaal voorschotelen?

* Waar of op welke manier wordt de tekst verspreid?
Gaat het om een korte tekst voor op een website of om een lang journalistiek verhaal voor in een tijdschrift?

* Hoe snel wilt u uw tekst hebben?
Heel belangrijk is de aanleverdatum. Heeft u nieuws en wilt u dat snel wereldkundig maken dan heeft u de tekst natuurlijk liever vandaag dan morgen. Dat kan. Voor een artikel dat gedegen onderzoek vergt heeft groenjournalist wat meer tijd nodig.

Als bovenstaande vragen zijn beantwoord, gaat groenjournalist aan de slag. De tekst levert ze in voor commentaar. In overleg verwerkt ze de op- en aanmerkingen, waarna u een definitieve tekst krijgt.

Wat kost het?
Mail naar info@groenjournalist.nl of bel 06-15654651. Jacqueline vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn tegen welke tarieven.

 

Reacties zijn gesloten.